SAMSUN BAFRA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021 Mart Öğretmenlerin İl İçi Mazerete Bağlı Yer Değiştirmeleri

 Öğretmenlerin İl İçi Mazerete Bağlı Yer Değiştirmeleri
 2021 Mart Öğretmenlerin İl İçi Mazerete Bağlı Yer Değiştirmeleri

Öğretmenlerin İl İçi Mazerete

Bağlı Yer Değiştirme İşlemleri

Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu öğretmenlerin 2021 yarıyıl tatili mazerete bağlı il içi ve iller arası yer değiştirme işlemleri, ilgi (b) Yönetmelik ile ilgi (d) duyuru doğrultusunda 29 Ocak 2021 tarihinde sonuçlandırılmıştır.

Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğü; Valiliklere göndermiş olduğu ilgi (e) yazı ile söz konusu yer değiştirme sürecinde il içinde yer değişikliği gerçekleşmeyen öğretmenlerin, il içi yer değiştirme işlemlerinin yine Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğüne ait ilgi (c) yazıda belirtilen açıklamalar doğrultusunda Valiliklerce değerlendirileceğini bildirilmiştir.

Bu kapsamda il içinde mazerete bağlı olarak yer değiştirmeleri yapılamayan kadrolu öğretmenlerin; Bakanlığımızın ilgi (e) yazısı gereği, Müdürlüğümüzün web sayfasında yayımlanacak olan ihtiyaçlar ile sınırlı olmak üzere 8-10 Mart 2021 tarihleri arasında başvuruları alınacaktır. 

Söz konusu yer değiştirme işlemleri, öğretmenlerin tercihi ve hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak ve hizmet puanı hesabında başvuruların son günü (10/03/2021) dikkate alınacaktır. 

İlgi (d) duyuru kapsamında yayımlanan takvim doğrultusunda 1. aşamada başvuruda bulunup başvuruları onaylanan ve netice itibariyle il içerisinde yer değişikliği gerçekleşmeyen öğretmenlerin başvuru hakkı bulunmakta olup, iller arası yer değişikliği yapılan öğretmenleri kapsamamaktadır.

1-Aile birliği mazeretine bağlı olarak başvuru yapacak öğretmenler;

    a) İlimiz Büyükşehir satütüsünde olduğundan, öncelikle eşlerinin görev yaptığı ilçeye, bunun mümkün olmaması durumunda Adres Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı ikametgahlarının bulunduğu ilçeye, bunun da mümkün olmaması ve öğretmenin istemesi halinde ikamet adresine daha kolay ulaşım sağlanabilen ilçede bulunan eğitim kurumlarına, (Öncelikle eşinin görev yaptığı ilçedeki kadrosu boş eğitim kurumlarından tercih yapılacaktır, bu şekilde tercihte bulunmayanların diğer tercihleri de geçersiz sayılacaktır.)

b) Her ikisi de öğretmen olan eşlerin bu bölümün "a" maddesi kapsamında yer değişikliklerinin mümkün olmaması durumunda ve eşlerin de istemeleri halinde, her iki eşin de alanlarında öğretmen ihtiyacının olduğu farklı bir ilçede bulunan eğitim kurumlarına, (Öğretmen eşin dilekçesi de başvuru formuna eklenecektir.)

2-Sağlık, can güvenliği, engellilik durumu veya diğer nedenlere bağlı olarak yapılacak atamalarda;

a-Özrünün bulunduğu ilçedeki tercihlerine öncelik verilecektir.

b-Özrünün bulunduğu ilçe dışından tercihte bulunanlar açısından ise talepler, boş kalan kontenjanlar üzerinden hizmet puanı üstünlüğüne göre değerlendirilecektir.

3-Aile birliği, sağlık, can güvenliği, engellilik durumu veya diğer nedenlere bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunacak öğretmenlerden ilgi (b) Yönetmelikte ve ilgi (d) Duyuruda belirtilen belgeler istenecektir. (1. aşama başvurusunda sunulan belgeler geçerli kabul edilecektir.)

4-Alanlar bazında münhal norm kadrosu bulunan eğitim kurumları listesi Müdürlüğümüzün web sayfasında (https://samsun.meb.gov.tr) duyurulacak olup, yer değiştirme işlemleri yayımlanacak eğitim kurumları ile sınırlı olacaktır. 

5-Öğretmenler, görev yaptıkları ilçede ilan edilen münhal kadrolara mazeretleri nedeniyle başvuruda bulunmayacak, bu şekilde yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

6-Eşleri ile aynı ilçede görev yapan öğretmenlerin aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirme hakkı bulunmadığından, bu durumdaki öğretmenler ikametgaha bağlı yer değişikliği talebinde bulunamayacaktır.

7-Öğretmenler başvuru yapmadan önce atamaya esas hizmet puanı ve hizmet sürelerine ilişkin bilgilerini kontrol etmeleri gerekmektedir. Bu çerçevede öğretmenler başvuru ve atamalarına etki edecek bilgilerini MEBBİS/Kişisel Bilgiler Modülünden inceleyerek varsa eksik bilgilerini güncelletmekle sorumludur.

8-Başvurular, ekte gönderilen 2021 Yılı Mart Ayı İl İçi Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu ile yapılacaktır. 10 Mart 2021 tarihine göre düzenlenecek olan hizmet puan kartı öğretmene imzalatılarak başvuru belgelerine eklenecektir. Öğretmenler, süresi içerisinde başvuru belgelerini bağlı bulunduğu eğitim kurumu ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine teslim etmekle yükümlü olup, İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri de başvurulara ilişkin tüm belgeleri orijinal halleriyle 11 Mart 2021 Perşembe günü saat 10.30'a kadar Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları Yönetimi Şube Müdürlüğü (İlk-Orta Öğretmen Atama Büroları)'ne göndereceklerdir.

Bilgilerinizi ve duyuru yazımızın tüm öğretmenlere imza karşılığı tebliğ edilmesini rica ederim.

 

  Başvuru formu                                                                                                                                                                                                                                                 

/meb_iys_dosyalar/2021_03/08151641_ek1615201766921_3.pdf

ihtiyaç Listesi

/meb_iys_dosyalar/2021_03/08152953_ihtiyac_liste.pdf

                                                                                                                           

Fatih Mah. Millet Cad. No3, Bafra Kaymakamlığı Binası, Kat2, Bafra/Samsun - 03625431097 03625424526

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.